Classic Blackjack

Uitleg van Europees Klassiek Blackjack

Spelregels

European Blackjack wordt gespeeld met twee standaard spellen van 52 kaarten die voor elk spel worden geschud. Je wint wanneer je meer punten hebt dan de dealer (maar niet meer dan 21) of wanneer de dealer meer dan 21 punten heeft. Bij European Blackjack kun je maar op één hand tegelijk inzetten.
Let op: Je hebt Blackjack op een hand die bestaat uit een aas en een kaart met de waarde 10. Dit is de sterkste hand bij blackjack waar je automatisch in past. Nederlaag is niet mogelijk, alleen gelijkwaardig.

Speel Europees Blackjack

1. Klik op de bestandsselectieknoppen Verhogen (+) en Verlagen (-) om de bestandswaarde te selecteren die u wilt inzetten.
2. Klik op de centrale inzetcirkel in het speelveld om het aantal fiches te selecteren dat u wilt inzetten.

Opmerking:
– Verhoog de inzet: Klik op de inzet die je wilt verhogen. De stapel fiches wordt met één fiche verhoogd.
– Een inzet verlagen of verwijderen: Klik met de rechtermuisknop op de inzet die u wilt verlagen of verwijderen. De stapel fiches wordt met één verminderd.

3. Klik op de knop Delen. Je krijgt een hand met twee kaarten. De dealer krijgt twee kaarten, een open kaart en een gesloten kaart.
4. Afhankelijk van de gedeelde kaarten en de spelregels zijn er verschillende spelopties beschikbaar. Je kunt meer dan één optie uitvoeren of één optie herhalen, afhankelijk van de fase van het spel. De spelopties zijn:

Kaart trekken : klik op de knop Kopen. U ontvangt één kaart.

Voorbeeld: Gebruik de optie Kaart trekken als je minder dan 21 punten hebt en nog een kaart wilt. De dealer geeft je nog een kaart van de stapel.

Pass : klik op de knop Pass. Je blijft hier niet mee spelen.
Voorbeeld: Gebruik de Fit-optie als je denkt dat je hand goed genoeg is. U ontvangt geen kaart meer.

Splitsen : klik op de knop Splitsen. Je hand wordt opgesplitst in twee afzonderlijke handen en je ontvangt voor elke hand een nieuwe kaart. Je kunt maximaal één keer per hand splitsen. Dit staat gelijk aan twee handen.

Voorbeeld: Als u twee kaarten met dezelfde waarde krijgt, bijvoorbeeld twee vrouwen of twee, kunt u de optie Splitsen gebruiken. Je splitst de kaarten in twee aparte handen.

Dupliceren: klik op de knop Dupliceren. Een tweede inzet die gelijk is aan uw oorspronkelijke inzet wordt op de tafel geplaatst. Je krijgt één kaart, waarna je automatisch past.

Voorbeeld: Als u een hand heeft waarmee u de dealer denkt te kunnen verslaan, kunt u uw inzet verdubbelen met de optie Double. U kunt verdubbelen wanneer uw hand een waarde van 9, 10 of 11 heeft. Er wordt een tweede inzet geplaatst die uw hand verslaat ten opzichte van de hand van de dealer. U ontvangt slechts één kaart.

Verzekeren: klik op de knop Verzekering. Een verzekeringsinzet die gelijk is aan de helft van uw oorspronkelijke inzet wordt op de tafel geplaatst.

Voorbeeld: Als de open kaart van de dealer een aas is, krijgt u de mogelijkheid om een ​​verzekering af te sluiten. U sluit een verzekering af tegen de mogelijkheid dat de dealer Blackjack behaalt. Er wordt een verzekeringsinzet op de tafel geplaatst.
Let op: Als een knop grijs is, is de betreffende optie volgens de regels niet beschikbaar. Ga naar het gedeelte Voorwaarden voor meer informatie over deze opties en andere voorwaarden voor Europees Blackjack.

5. Nadat u uw spelopties hebt voltooid, worden uw hand en de hand van de dealer vergeleken. De hand met de hoogste waarde wint en eventuele scores worden uitbetaald.

Voorwaarden

21: Dit is wanneer de waarde van de kaarten 21 is, maar geen blackjack. Bijvoorbeeld: een schoppen negen, een ruiten vier en een klaveren acht zijn gelijk aan 21.
Let op: Blackjack is altijd hoger dan een hand met een waarde van 21.

Blackjack: Dit is wanneer je hand bestaat uit een aas en een kaart met de waarde 10. Dit is de sterkste hand waar je automatisch in past. Nederlaag is niet mogelijk, alleen gelijkwaardig.

Te veel: als je hand hoger is dan 21, heb je te veel punten. Je hand is voorbij en je verliest je inzet.

Rang: De waarde van de kaarten: Aas, Heer, Vrouw, Boer en 2 tot 10.
Let op: Een boer, vrouw of heer heeft de waarde 10 en de aas heeft de waarde 1 of 11.

Duplicaat:
Dit is een tweede inzet waarbij je denkt de hand van de dealer te verslaan door slechts één kaart te trekken. Je kunt verdubbelen als je hand een waarde van 9, 10 of 11 heeft. Je krijgt één kaart. Dupliceren kost hetzelfde als uw oorspronkelijke inzet. Als je wint, wordt je totale inzet twee keer uitbetaald. Dit is gelijk aan vier keer je oorspronkelijke inzet.

Kaart trekken:
Dit is wanneer je om een ​​andere kaart vraagt ​​omdat je hand niet sterk genoeg is om de hand van de dealer te verslaan. U ontvangt één kaart.

Verzekering:
Dit is een tweede weddenschap tegen de mogelijkheid dat de dealer Blackjack behaalt. U kunt een verzekering afsluiten als de eerste kaart van de dealer een aas is. Verzekering kost de helft van je inzet.